26.7.2012

Valheiden viidakko

Miten sitä osaakaan välillä halveksia ja lähestulkoon vihata omaa miestään? Jo suhteemme alussa mulle selvisi, että hänellä oli jokin kummallinen tapa puhua ihmisille paskaa. Siis ihan arkisista ja tavallisista asioista, joilla ei ole mihinkään mitään merkitystä ja silti juuri sellaisia piti sävyttää ihan erilaisiksi. Parasta tässä tavassa oli se että se ei toiminut lainkaan järkevästi. Ymmärrän jos joku valehtelee jonkin asian mieleisekseen, tai välttyäkseen joltain suurelta harmilta, eli pienet valkoiset valheet ja sitten niissä pysytään. Hänen tapansa toimia oli täysin päin vastainen. Jokaiselle ihmiselle eri tarina ja kun niistä jäätiin kiinni, niin löytyi satamiljoonaa selitystä miksi näin. Hmmm.. Kuulostaa ihan paikoitellen omalta äidiltäni, joka saattoi väittää punaisen olevan sininen vaikka jokainen ihminen näkee jopa persesilmällään, ettei niin ole.

Siellä saatatte nyt huokailla, että itseppä tiesit mihin soppaan lusikkasi työnsit. No näinpäs tein, mutta tiedättehän sen kun suhteen alussa haluaa vaan uskoa hyvää ja toivoo parasta. Tämän jälkeen tuli raitistumisprosessi, jonka jälkeen elämä olikin jälleen hienoa. Löysin jälleen syyn kaikelle inhottavalle mitä on matkan varrella sattunut ja mikä parasta, nythän ongelma on poissa, kun kerran hän ei juo enää.

No juomisesta ei tunnu olevan pelkoa. Enkä mä sitä voikaan pelätä, muutenhan menee koko elämä ohi jos mietin vain että huomenna kaikki saattaa olla päin hevonpuota. Pikkuhiljaa se paskanjauhaminen on vaan palautunut arkirutiineihin. Huomaan herran laittavan kolikon jos toisenkin pelikoneisiin, sivuhistoriasta löydän veikkauksen ja kotoa Eurojackpot -kuponkeja yms.. Aivan sama, ei ole mun rahat ja omapahan on ongelmansa. Jaksa joka helvetin kerta olla se aikuinen, joka muistuttaa että hei sä olet addikti! Mene hoitoon, käy ryhmissä, lakkaa toi helvetin sählääminen.

Ja niinkuin tuo pelaaminen olisi edes pahinta. Olipa herra keksinyt sepittää kaverilleni kuinka meillä on L.A. tammikuussa! Niinkun haloo! Voin kertoa että mä näin punaista kun ystäväni soitti mulle ja kysyi asiaa. Olisi varmasti miehestäkin mukavaa kuunnella, kun mä keksisin satuja hänen ystävilleen ja vieläpä asioista, jotka eivät helvetti sentään ole mitään leikin laskun kestäviä ja hänelle arkoja asioita! Kun kysyn syytä on vastassa hiljainen mies, esittää loukkaantunutta. Ilmeestä näkee, että miten sä voit korottaa mulle ääntäs, kun mä haluan tulla kohdelluksi kunnolla. Miksi helvetissä mun pitäisi kohdella häntä kunnioittavasti ja puida asioita rauhallisesti läpi, jos hänenkään ei tarvitse miettiä yhtään mitään, mitä suustaan päästää ja kenelle!

Mä alan olemaan tähän niin saatanan väsynyt. Enää ei ole niitä vaaleanpunaisia laseja. Enää en jaksa uskoa ja toivoa. Enää en halua kuulla enää yhtäkään selitystä, varsinkaan kun hän ei edes ongelmiaan tunnu työstävän. Tuntuu että jokainen anteeksipyyntö on hänelle kuin syntien anteeksianto ja jonka jälkeen kaikki on normaalia. Ei tunnu tajuavan, että jokainen tällainen asia ajaa mua vaan kauemmaksi ja saa olemaan hetkittäin jopa kiitollinen lapsettomuudesta.

Tähän listaan voisin lajitella vielä lisää loputtomia valheita, laskujen hoidosta, kauppareissuihin yms. mutta ei se hyödytä mitään. Pointti on kuitenkin se, että eniten mua loukkaa toisen käyttäytymisessä se että pitääköhän mua oikeasti niin idioottina! Niin tyhmänä, etten tajuaisi missä mennään. Lujaa alaspäin, kunnes hän oikeasti on löytänyt sen pohjansa. Oikeasti valmis käymään hoidoissa ja työstämään asioita. Siitä mä en tiedä olenko mä hänen rinnallaan silloin, vaikka lupailinkin että myötä- ja vastamäessä, mutta joskus sitä mäkeä vaan tuntuu olevan liikaa. Ja vaikka rakkautta on ja tahtoakin, mutta en jaksaisi tahtoa yksin, kun palkinnoksi on kaikki tuo ja vähän päälle.

Ehkä tämä on taas vaan näitä päiviä, jolloin kaikki negatiivinen pulppuaa pintaan ja tulee kärjistetysti ulos, mutta tämäkin on tehtävä.


5 kommenttia:

 1. Tuttuja tunteita täälläkin, jotka aina välillä nousee pintaan. Ei meillä ole onneksi vielä ihan niin pahaksi kärjistynyt, mutta välillä kanssa ajattelin, että jaksanko minäkään tässä loppuelämää tahtoa jos toista ei kiinnosta panna tikkuakaan ristiin ongelmiensa ratkomiseksi. Eniten rasittaa juuri nuo raha-asiat ja pienet valkoiset valheet. Täälläkin ne on niin typeriä että varmasti tietää koska toinen valehtelee, mutta nykyään se ei enää viitsi tehdä sitä mulle kun jää joka kerta kiinni tai sitten kaivan totuuden jostain jos se ei sitä kerro ja sekös sitä ärsyttää :D No mutta joka tapauksessa, mielestäni kaikkea paskaa ei tarvitse purematta niellä! Tsemppiä sinne asioiden selvittelyyn ja toivotaan, että miehesi tulee järkiinsä ennen kuin on liian myöhäistä.

  VastaaPoista
 2. Ja minä kun en enää jaksanut tahtoa. Yksin ei voi kokonaista parisuhdetta pitää yllä. Ei edes parhaalla tahdolla. Todella toivon, että sekä Vilkaan, että sinun Tiki, mies järkiintyisi. Ymmärrän vallan hyvin tuon tunnekuohun. Vaikka meillä oli kyse eri asioista. Se tunne kun ajattelee, ettei enää yhtään paskaa tai...

  VastaaPoista
 3. Asiat on usein eri, mutta se pettymyksen ja uupumuksen tunne lienee sama kaikilla jossain vaiheessa elämää, jossain elämän osa-alueella.

  VastaaPoista
 4. Huh. Täytyy myöntää, että ensimmäinen ajatukseni tätä lukiessa oli, että onneksi et ole raskaana tuon miehen kanssa! Tai niin ajattelisin, jos omastani valkenisi tällaista. Ainakin kahdeksan vuoden parisuhteen jälkeen elän siinä uskossa, että TUOLLAISTA pettymystä tai uupumusta ei tarvitse olla.

  Hassu sattuma, että tuo kuvaus äidistäsi sopii minunkin äitiini. En tiedä johtuuko siitä, että aikoinaan ihastuin vääränlaisiin tyyppeihin (samaa valehtelutaipumusta, yhteen jonka kanssa paljastui että olinkin sivusuhde). Sellaisessa ihmissuhteessa on kotoisaa, millaisessa on kotonaan ollut... Sitten päätin että ansaitsen parempaa. Seuraavan kanssa käytiin kaikki omat ja toisen viat läpi parin ensimmäisen vuoden aikana, ja nyt en voisi parempaa toivoakaan.

  Tsemppiä, mihin ratkaisuun sitten päädytkin, voimia se vaatii joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 5. Mulla ei päde kyllä ihmissuhteisiin tuo tausta sillä mulla on historiassa hyvinkin rehellisiä suhteita ja hyviä sellaisia, osa existä on hyviä ystäviänikin nykyään.

  Ja kyllä nykyiselläni on tosiaan vaikeaa, ymmärrän sen. Ei ole helppoa varmasti olla alle 30vuotias ja myöntää olevansa addikti ja elää sen kanssa. Eikä asiat varmasti yhdessä yössä muutu, vaikka selkeästi ovat jo paremmin kuin aikanaan. Päivä kerrallaan mennään, toisinaan kokien juuri tällaista kärjistettyä epätoivoa, joskus leijuen taivaissa ja kuitenkin suuremmaksi osaksi eläen ihan tavallista arkea.

  VastaaPoista